Áruk gondozása

 

Ezen a odalon megtalálja az információkat arról, hogy hogyan kell gondozni az árukat és a készleteket.

TIPPEK ÉS TANÁCSADÁSOK

MOSÁS

CIPŐ

SZIMBÓLUMOK

 


 


1. TIPPEK ÉS TANÁCSADÁSOK:

 • mindík kövesse a varrott címkén szereplő információkat
 • magas hőmérséklet a mosásnál káros minden anyagnak
 • javasoljuk a ruhákat kifordítva mosni
 •  ha nem bisztos a kezelés módjában vagy nem tudja, hogyan távolítsa el a szennyeződéseket ne kísérletezzen és bízza a ruházatot szakember kezébe
 • nem javasoljuk a ruhákat a napon szárítani, mert megváltozhat a színe
 • levehető nadrágok esetében kérjük mossa a nadrágot és a levetett részét együtt, kabátoknál és a dzekiknél ha le veszi a kapucnit, szintén jobb ha együtt van mosva a kabáttal vagy a dzekivel egyforma szín megmaradás miatt
 • ne használjon folttisztítót –  előforulhat a szín vesztése
 • ne használjon univerzális mosóporokat, amelyek fehérítő összetevőket tartalmaznak
 • a textil kiegészítöket használja ugyan úgy mint a ruhákat

 


 

2. HOGYAN KELL MOSNI A RUHÁKAT?

 

Mindíg kövesse a varrott címkén szereplö információkat. A termékeket akkor lehet a mosógépben mosni, ha a címkén találja. A sportos anyagokra ne használjon öblítőszert és ne áztatja a termékeket mosószerben. A ruhákat a megadott hőmérsékleti szimbólumnak megfelelően lehet vasalni.Gyakori mosás után helyreállíthatja a víztaszító képességet az egyik ajánlott impregnálószer alkalmazásával.

 

 

 

Anyagok kézi mosása

 

Ha a kézi mosáshoz készítjük a keveréket, a mosószer tökéletes oldódása soha nem garantált. Előfordulhat, hogy a vevö vizet önt a kádba, beleteszi a ruhát és a tetejére mosóport önt. Nyilvánvaló, hogy ez károsítja a ruha színét és panaszokat okoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kézmosás nem megengedett. Speciális folyékony mosószerek alkalmazásakor (ahol a gyártó a kézmosást javasolja) az utasítások betartása esetén nem merülhet fel probléma.

 

 

 

Öblítőszer használata

 

Az öblítők megzavarják a szövet víztaszító felületét. Az öblítőszert nem szabad olyan termékeken használni, amelyek áthatolhatatlansággal, légáteresztő képességgel és szélállósággal rendelkeznek.

 

 

 

Eljárás a membránruházat mosására

 

Javasoljuk, hogy egy speciális mosószerben, például a Nikwax TECH WASH-ban mossa. Mindig kövesse a mosószer gyártója által megadott eljárást. 

  

Ruhakarbantartás, impregnálás

 

Bármely ruhadarabot impregnálni kell, ha a víz nagyon könnyű esőben is beszivárog a szövet felületébe. Az impregnálást öt mosás után kell újra használni.

 

 

 

Kötött anyagok gondozása

 

A termékeket mossa ki ugyanazokkal a színekkel a szokásos mosópormenyiségben és kíméletes mosási programmal, majd centrifugálással. Mosás előtt ne áztassa a terméket. Mossa kifordítva és a cipzár be legyen csukva. Mosás után nyújtsa ki vagy rázza ki amíg vízes a ruha.Mindíg kifordítva kéne szárítanni a a ruhákat es sose ne a közvetlen napsugáron. Ne hagyja a terméket vízfürdőben mosás előtt vagy után. Ügyeljen arra, hogy mosás után azonnal lazán lógjon és egyenletesen száradjon. Max. zsugorodás 3-5%.

 

 

 

Szőtt anyagok gondozása

Külön mossa a terméket. A terméket mossa ki a szokásos mosópormenyiségben és kíméletes mosási programmal, majd centrifugálással. Ne használjon öblítőszert, károsíthatja az anyag működését. Mosás előtt ne áztassa a terméket. Ügyeljen arra, hogy mosás után azonnal lazán lógjon és egyenletesen száradjon (ne tegye a fütésre). Ne száradjon a termék a napon. Ne hagyja a terméket vízfürdőben mosás előtt vagy után hosszab időre.

 


 

3. Hogy ápolja a cipőt:

Jelenleg az EU-országokban és nálunk is kötelező a cipő fő részében a használt anyagok feliratozása, többnyire képi formában, úgynevezett piktogramokkal

 1. A megfelelő piktogramok::

  • FÖ ANYAG
  • BÉLÉS ÉS TALPBETÉT
  • CIPÖTALP

  Ezeknek a piktogramoknak köszönhetjük, hogy tudjuk hogy mire számíthatunk a cipőápolásnál.

  Impregnálás

  Az impregnáló szerek használata előtt először meg kell tisztítani a cipőt. Csak egy nedves rongyra van szükségünk a cipő felületére, és egy kefére a cipőtalpára, víz és mosószer. Hagyja a cipőket eléggé megszáradni, azaz. azonban ne a közvetlen hőforráson száradjon (ne tegye fel radiátorokra, kandallókra stb ...), hanem szabadon meleg szobában.Csak ezután lehet a cipőt impregnálni. Megfelelő új cipőket impregnálni, ez segít biztosítani a szennyeződések jobb eltávolítását és mosását. Az impregnálás típusát a felületi anyag szerint választjuk meg - neimpregnáljuk csak a lakkozott bőrt . 

  Sima és polírozott bőr

  Először megfelelő kefével, puha rongyal vagy nedves szivaccsal távolítsuk el a cipőkről a szennyeződéseket. A cipő víztaszító képessége impregnáló krémekkel növelhető. Ha a cipő nedves lesz, ügyeljen arra, hogy időben megtisztítsa és megszárítsa, azután az adott bőrtípusra krémmel krémezze.

   

  Velúr és nubuk

  A szennyeződéseket kreppkefével vagy speciális gumival távolítják el. A megtisztított cipőkhöz használjon speciális, színtelen és színes spray-ket, amelyek biztosítják a szükséges zsírt és víztaszító tulajdonsággal is rendelkeznek, például spray-ben.

   

  Lakkbőr

  Nedves rongyal eltávolítjuk a szennyeződéseket, a lakkbőr speciális eszközeivel megvédjük a fagytól. 

  Textilanyagok

  Kefével tisztítunk, a textíliától és a szennyeződéstől függően nedvesre is törölhető, a zsíros foltokat textilfolt-tisztítóval is megtisztíthatjuk. A textíliákra spray-el impregnáljuk.

   

  Szintetikus anyagok

  Ezeknek a cipőknek a karbantartása nagyon egyszerű. Nedves rongyal vagy enyhe tisztítószerrel mossa le és törölje szárazra. A cipőket nem kell krémesíteni. Óvatosan óvja a cipő felső részét az éles és durva tárgyakkal való közvetlen érintkezéstől. Ne tegye ki 40 ° C feletti hőmérsékletnek. 

  Tippek a befejezéshez

  1.  Zárt cipő felvételekor mindig használjon cipőkanalat, hogy megakadályozza a sarok törését.
  2. Soha ne mossa a cipőt a mosógépben.
  3. Soha ne szárítsa meg a cipőt közvetlen hőforrás közelében.
  4. A cipők élettartama nem korlátozott, ezért cseréljen cipőt, és ne mindig ugyanazt használja.
          5. Viseljen minden alkalomra megfelelő cipőt. 

 


 

4. Mit jelentenek a címkéken szereplő szimbólumok:

SZIMBÓLUMOK MOSÁSA

A VASALÁS JELEI

SZIMBÓLUMOK SZÁRÍTÁSA

A FEHÉRÍTÉS JELEI

TISZTÍTÓ JELEK

 


 

SZIMBÓLUMOK MOSÁSA Mosodai és textil mosási eljárás
Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 95 ° C hőmérsékleten Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 95 ° C hőmérsékleten és normál mechanikai hatással.
Normál öblítés és normál centrifugálás.
Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 60 ° C hőmérsékleten Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 60 ° C hőmérsékleten és normál mechanikai hatással.
Normál öblítés és normál centrifugálás.
Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 60 ° C hőmérsékleten Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 60 ° C hőmérsékleten és korlátozott mechanikai hatással.
Öblítse le a ruhaneműt csökkenő vízhőmérsékleten (HŰTÉS LE), és óvatosan centrifugálja meg.
Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 40 ° C hőmérsékleten Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 40 ° C hőmérsékleten és normál mechanikai hatással.
Normál öblítés és normál centrifugálás.
Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 40 ° C hőmérsékleten Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 40 ° C hőmérsékleten és korlátozott mechanikai hatással.
Öblítse le a ruhaneműt csökkenő vízhőmérsékleten (HŰTÉS LE), és óvatosan centrifugálja meg. Nem szabad kézzel szorítani.
Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 40 ° C hőmérsékleten A mosógép mosása legfeljebb 40 ° C hőmérsékleten és nagyon korlátozott mechanikai hatással. Enyhe öblítés és kíméletes centrifugálás. A ruhaneműt nem szabad kézzel centrifugálni.
A mosógépet legfeljebb 30 ° C hőmérsékleten mossa Mossa a ruhaneműt a mosógépben, legfeljebb 30 ° C hőmérsékleten és normál mechanikai hatással.
Normál öblítés és normál centrifugálás.
A mosógépet legfeljebb 30 ° C hőmérsékleten mossa A mosógép mosása legfeljebb 30 ° C hőmérsékleten és nagyon korlátozott mechanikai hatással.
A ruhanemű normál öblítése és kíméletes centrifugálása. Alkalmas szintetikus szálakból, finom gyapjúból, nem állandó vászonból, valamint vattát és tollat tartalmazó ruházathoz.
Kézzel mossa a ruhaneműt legfeljebb 40 ° C hőmérsékleten Kézzel mossa a ruhaneműt legfeljebb 40 ° C-on. A ruhaneműt nem szabad a mosógépben mosni.
Óvatos kezelés. Alkalmas gyapjú fehérneműkhöz, fehérneműkhöz, fürdőruhákhoz stb.
http://www.koko-shop.cz/fotocache/gallery/osetrovani_pradla/Prani-00-99.png A ruhaneműt nem szabad mosni. Óvatos nedves kezelés.

 


 

A VASALÁS JELEI A ruhák és textilek vasalásának eljárása
A ruhanemű vasalása legfeljebb 200 ° C vasalási felületi hőmérsékleten A ruhanemű vasalása legfeljebb 200 ° C-os vasalási felületi hőmérsékleten. Alkalmas pamut és vászon.
A ruhanemű vasalása legfeljebb 150 ° C vasalási felületi hőmérsékleten A ruhanemű vasalása legfeljebb 150 ° C-os vasalási felületi hőmérsékleten. Alkalmas gyapjúhoz és poliészter keverékű szövetekhez.
A ruhanemű vasalása 110 ° C-os maximális vasalási felületi hőmérsékleten A ruhanemű vasalása 110 ° C-os maximális vasalási felületi hőmérsékleten. Vigyázzon, ha gőzzel vasal. Alkalmas műselyemre, viszkózra és likra.
A ruhaneműt nem szabad vasalni A ruhaneműt nem szabad vasalni. A ruhanemű gőzölése és gőzölése nem megengedett.

 


 

SZIMBÓLUMOK SZÁRÍTÁSA Eljárás a textília és textíliák szárítására
Száraz ruhanemű egy fogason Száraz ruhanemű egy fogason.
Szárítsa meg a ruhaneműt szárítókötélen Szárítsa meg a ruhaneműt szárítókötélen.
Szárítsa meg a szennyezett ruhát laposan Szárítsa meg a szennyezett ruhát laposan.
A mosoda szárítógépben szárítható A mosoda normál szárítási program alatt szárítógépben szárítható.
A ruhaneműt alacsonyabb szárítási hőmérsékleten lehet szárítógépben szárítani A ruhaneműt alacsonyabb szárítási hőmérsékleten lehet szárítógépben szárítani.
A ruhaneműt nem szabad szárítógépben szárítani A ruhaneműt nem szabad szárítógépben szárítani.

 


 

A FEHÉRÍTÉS JELEI Eljárás fehérnemű és textil fehérítésére
A ruhaneműk fehérítésének lehetősége klórfelszabadító szerekkel A ruhaneműk fehérítésének lehetősége klórfelszabadító szerekkel. A szimbólum azt jelenti, hogy a ruhaneműt klórral lehet fehéríteni. Csak hidegen hígított oldatot használjon.
A ruhaneműt nem szabad fehéríteni klórfelszabadító szerekkel A ruhaneműt nem lehet fehéríteni klórfelszabadító szerekkel.

 


 

TISZTÍTÓ JELEK A fehérnemű és textíliák száraz tisztításának eljárása
A ruhanemű vegyileg tisztítható az összes általánosan használt oldószerrel A ruhanemű vegyileg tisztítható az összes általánosan használt oldószerrel, beleértve a P alatt felsoroltakat, valamint a triklór-etént és az 1,1,1-triklór-etánt.
A ruhanemű vegyileg tisztítható szén-tetrakloriddal, monofluor-triklór-metánnal és az F szimbólum alatt felsorolt összes oldószerrel. A ruhanemű vegyileg tisztítható szén-tetrakloriddal, monofluor-triklór-metánnal és az F pontban felsorolt összes oldószerrel.
A szokásos mosodai tisztítási eljárások korlátozás nélkül zajlanak.
A ruhanemű vegyileg tisztítható szén-tetrakloriddal, monofluor-triklór-metánnal és az F szimbólum alatt felsorolt összes oldószerrel. A ruhaneműt vegyileg tisztíthatjuk szén-tetrakloriddal, monofluor-triklór-metánnal és az F pontban felsorolt összes oldószerrel, korlátozott mennyiségű víz hozzáadásával, korlátozott mechanikai hatással vagy korlátozott szárítási hőmérséklet mellett. Önkiszolgáló mosoda nem megengedett.
A ruhaneműt vegyileg csak trifluor-triklór-etánnal és nehéz benzinnel lehet tisztítani A ruhaneműt kémiailag csak trifluor-triklór-etánnal és nehéz benzinnel lehet tisztítani (150-220 ° C közötti desztillációs tartomány, 38-60 ° C lobbanáspont) hagyományos tisztítási eljárásokkal, korlátozás nélkül.
A ruhaneműt vegyileg csak trifluor-triklór-etánnal és nehéz benzinnel lehet tisztítani A ruhaneműt vegyileg csak trifluor-triklór-etánnal és benzinnel lehet tisztítani (desztillációs tartomány 150-220 ° C, lobbanáspont 38-60 ° C között), korlátozott mennyiségű víz hozzáadásával vagy korlátozott mechanikai hatással, vagy korlátozott tisztítási vagy szárítási hőmérséklet mellett.
A ruhaneműt nem szabad vegyileg tisztítani A ruhaneműt nem szabad vegyileg tisztítani. A foltokat szerves oldószerekkel nem szabad eltávolítani.

 


 

Ez az oldal csak tájékoztató jellegű, és rövid áttekintésként szolgál a ruházat és lábbeli kezelésére vonatkozó különböző ajánlásokról.

Sem a gyártó, sem a kereskedő nem felelős a nem rendeltetésszerű használatból vagy nem megfelelő kezelésből eredő hibákért.

 


 
Vásárlo javasolja valódi vélemények vásárlóinktól
Ingyenes szállítás 29 999 HUF feletti vásárlás esetén
24 órán belül elküldjük széles választék raktáron

 

Hozzájárulásával biztosítja, hogy weboldalunk megjegyezze, mi van a kosarában, az Ön által választott termékeket ajánlja, és megjegyzi a bejelentkezési adatait, így Önnek nem kell minden alkalommal bejelentkeznie, amikor felkeresi e-shopunkat. A cookie-k kis fájlok, amelyek ideiglenesen az Ön böngészőjében tárolódnak – a cookie-k feldolgozásának beleegyezésével hozzájárul weboldalunk fejlesztéséhez.

Részletes beállításokÖsszes engedélyezése
GLAMI
Glami